Omgeving

Vakantie in de Bourgogne

De omgeving rondom onze vakantiewoningen is enorm gevarieerd en geliefd bij een breed publiek. Het mooie Bourgondische platteland staat garant voor een onvergetelijke vakantie! De vakantiewoningen bevinden zich in het plaatsje Biches in het departement de “La Nièvre”, gelegen aan een klein weggetje omgeven door velden, met in ieder seizoen mooi uitzicht, koolzaad, tarwe ,  zonnebloemen, altijd weer afwisseld en bijzonder om te zien.

Op loopafstand loopt het kanaal “du Nivernais”, waarlangs men heerlijke wandel of fietstochten kan maken, met in de zomer mogelijkheid om te zwemmen in een natuurlijk zwemmeertje welke in de naastgelegen rivier wordt gecreëerd, daar ook een klein gezellig restaurantje met terras aan het water, alles bij elkaar  een bijzonder mooi plekje en dat allemaal vlakbij  uw vakantiehuis! Ook voor visliefhebbers volop mogelijkheden, in een naastgelegen dorp vindt men een vis parcours van 5 km langs het kanaal, daarnaast zijn er natuurlijk nog de verschillende meren in de omgeving waar ook gevist kan worden. September, de maand van de burlende herten, je kunt ze dan vaak s’avonds vanuit de tuin horen,  helemaal mooi is het dan om tegen de avond een wandeling te gaan maken in de bossen , grote kans dat je ze dan van dichtbij kunt bekijken, altijd weer prachtig en indrukwekkend om te zien.

Het landschap van de La Nièvre staat bekend om zijn rustige omgeving,  mooie ongerepte natuur, glooiende heuvels, rivieren, en velden met  witte charolais koeien. Hier ligt het natuurpark de Morvan met zijn mysterieuze, oeroude bossen en meren. De hoofdstad is Nevers. Vlakbij liggen de wijnplaatsen Sancerre en Pouilly sur Loire die bekend zijn door hun beroemde witte wijnen. Andere mooie historische plaatsen zijn Autun, Vezelay, Avallon en Moulin.
Kortom voldoende moois te zien en te ontdekken voor en geslaagde vakantie.